Известие

Collapse
No announcement yet.

Загуба на фреон

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Вероятно не може. Дехидрататора лови влагата в системата а не тази от вън. А когато е излизал фреона (хладилния реагент) вътре си е влизал влажен въздух малко или повече. Вероятно е бил на края на живота си и добавката го е довършила.
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
      Вероятно не може. Дехидрататора лови влагата в системата а не тази от вън. А когато е излизал фреона (хладилния реагент) вътре си е влизал влажен въздух малко или повече. Вероятно е бил на края на живота си и добавката го е довършила.
      За да влезе нещо вътре е необходимо налягането в системата да е по-ниско от атмосферното.
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
      ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
        За да влезе нещо вътре е необходимо налягането в системата да е по-ниско от атмосферното.
        100% e така. Но предполагам че зимата системата е била почти празна
        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Минаха около 5 месеца откакто опитах с добавката и все още работи чудесно. Ако пролетта не ми се наложи да допълвам, ще е супер.

Догодина ще пиша отново какъв е резултата.
          Alfa 156, 1.9 JTD, 1999

Comment

Продължава да духа студено

Който има подобен проблем и Монтана не му е далеч, многа да му дам координатите на майстора.
            Alfa 156, 1.9 JTD, 1999

Comment

радвай се че си извадил късмет и "майсторите" са закрепили положението успешно.
              Аз го не извадих такъв късмет - и си я пълня всеки месец колата с фреон(хладилен агент) ли там квото е.
              дадох 600 или 700лв за тоя дето НЕдуха.
              Сега си давам по 150лв годишно и ми е по добре
              ALFA 156 1.9JTD '98
              ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Във връзка с темата, бихте ли ми препоръчали, къде мога да допълня климатика с фреон. Гледам тук в Младост 3 при бенз. Газком има някакви сервизи за диагностика,гуми, климатици и т.н., но не знам как работят и дали са читави както се казва.
                GT

Comment

Здравейте колеги,
                  от много време ( 7години) имам проблем с течове на фреон и неуспешни ремонти в уж проучени сервизи. Смяна на тръби оплътнения и т.н. - неуспех всяка година. Изкарва максимум 1 месец. Има и язви на алуминиевите тръби.
                  Сега ще пробвам някаква американска добавка за запушване на течове:
                  http://next-automotive.nl/categories...leak-stop.html
                  Ако и това не помогне се предавам вече.

Някой друг имал ли е успех с такъв тип добавки?

Алфа 156, 1997г

Comment

Нещо подобно слагах скоро.
                    За два дена нищо не оставаше в системата. Сега вече повече от месец след употребата му все още има фреон. Не знам обаче какво количество. Определено не е колкото е вкарано.
                    При теб трябва да се има по-голям ефект.
                    Alfa Romeo 147 1,6TS 120CV

Comment

Най-добре е да се вкара и оцветяващ агент заедно с фреона и маслото. След около седмица се осветява с ултравиолетова лампа и ако има изтичане на фреон от някъде на мястото, от където изтича ще има оцветяване.
                      Last edited by dansguardian; d.m.y г., 12:27.
                      Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                      Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                      Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                      Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Колеги някой може ли да ми препоръча в София или района читав сервиз за диагостика и евентуално където могат да вкарат оцветител. Някъде, където да не режат глави и да не лъжат по възможност. След зареждане изкарва по-малко от седмица. Искам поне да разбера проблема с точност какъв е и да си направя сметката как да постъпя.

Comment

Това с оцветителя го забрави. Датчик на фреон нямат ли, не са читави

---------- Post added at 15:32 ---------- Previous post was at 15:31 ----------

Провери си игличките

Comment

Успех с добавка за запушване на дупки в климатика

Здравейте колеги,

при мен се случи чудо!!!

Сега след 1 година климатика охлажда. Явно добавката е запушила малките дупки в системата в моя случай.

Comment

Благодаря за съветите, кои иглички извинявам се как се проверяват, че не съм много в час?

Comment

С пяна за бръснене. Там където се пълни, някъде в ляво като стоиш срещу двигателя. Изглежда като вентила на гумите, но доста по- голям.
                                Last edited by lordliness; d.m.y г., 19:12.
                                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Working...
                                X